lindasdatorskola.blogg.se

Den här bloggen handlar om datorer och användandet av dessa. Jag hoppas kunna sprida lite kunskap till mina medmänniskor.

Ändra färgerna i ditt Windows

Publicerad 2018-07-20 12:57:29 i Allmänt, Windows 10,

Förutom att man kan ändra bakgrundsbild i Windows så kan du även ändra förger i Windows. Du kan ändra accentfärger, färgen i aktivitetsfältet och du kan välja mellan ljus eller mörk inställning på appar.

För att ändra färginställningarna högerklickar du på skrivbordet och väljer anpassa. Under Anpassning klickar du på Färger.

 

Accentfärg

Accentfärg är den färg som dina appikoner får om de inte redan har en fördefinierad ikon. Den lilla rutan längst upp i dialogrutan som visar din desktop visar hur det kommer att se ut. Om du vill att Din accentfärg ska hämtas från din bakgrundsbild så kan du klicka i ”Välj accentfärg från min bakgrund automatiskt”. Vill du välja färg själv gör du det genom att klicka på önskad färg i paletten under Windows-färger. Du kan också blanda en egen färg om de som finns inte passar dig.

Fler alternativ…

Genomskinlighetseffekter:

I de senaste versionerna av Windows 10 har vi fått en del snygga genomskinlighetseffekter. Du ser dem i startmenyn, i aktivitetsfältet och under kategorierna i appen Inställningar. Om du inte vill ha genomskinlighet kan du stänga av det här. Det kan vara en bra idé att göra det om din dator har väldigt begränsad prestanda.

Visa accentfärg på följande ytor:

Du kan välja att färga aktivitetsfältet, start-manyn och åtgärdscenter med din accentfärg. Du kan också välja att ge dina skrivbordsappar en färgad namnlist. Om du t.ex kryssar i namnlister och öppnar din Utforskare så ser du hur det kan bli.

 

Välj standardappläge:

Här kan du välja mellan ljust läge och mörkt. Du ser direkt hur det fungerar om du byter till mörkt. Din Inställiningsapp blir nämligen förändrad direkt. Om du byter här ändras även E-postappen, Kalender, Kontakter och Foton. Du kan dock gå in i inställningarna i dessa appar och styra detta manuellt på appnivå.

 

Om

Min profilbild

Linda Karlsson

Jobbar som PC-tekniker på Nordway Store i Oskarshamn.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela