lindasdatorskola.blogg.se

Den här bloggen handlar om datorer och användandet av dessa. Jag hoppas kunna sprida lite kunskap till mina medmänniskor.

Affinity Photo – Ett seriöst alternativ till Photoshop.

Publicerad 2017-08-31 22:01:59 i Allmänt, Program Tips!, Tips!,

Jag hade hört talas om Affinity Photo tidigare men vid det tillfället fungerade programmet bara på Mac. Men eftersom jag vid det tillfället bara körde Linux och Windows så brydde jag mig inte om det. För ett tag sedan släppte Affinity en version som också fungerar på Windows, vilket väckte min nyfikenhet ytterligare. Programmet är ett seriöst alternativ till Photoshop vilket är ett fantastiskt program. Däremot så är Photoshop väldigt dyrt att prenumerera på i längden. Affinity har inte prenumerationslicens. Du köper din licens sen är det bra med det. Det kostar 519kr och det är ett mycket bra pris för ett program med den här kalibern.

Programmet har full kompatibilitet med PSD-filer vilket är filer skapade i Photoshop. Det stödjer hantering av RAW-filer vilket är okomprimerade filer från kameran och mycket mera… Om du tycker att det låter intressant så ska du definitivt besöka Affinitys hemsida.

Vektorbaserad grafik.

Vill du jobba med vektorbaserad grafik så är det Affinity Designer du ska välja. Adobes motsvarighet för detta är Illustrator. Vektorbaserad grafik kan förstoras och förminskas utan att den tappar kvalitet. Den används ofta i tryckeribranschen. 

 

Om

Min profilbild

Linda Karlsson

Jobbar som PC-tekniker på Nordway Store i Oskarshamn.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela