lindasdatorskola.blogg.se

Den här bloggen handlar om datorer och användandet av dessa. Jag hoppas kunna sprida lite kunskap till mina medmänniskor.

Skillnaden mellan Appar och Skrivbordsprogram?

Publicerad 2017-11-26 18:16:36 i Allmänt, Windows 10,

Microsoft har ju lyckats röra ihop det ordentligt för användarna genom att introducera begreppet appar. Men vad är det egentligen för skillnad?

 Appar!

Om i tittar på begreppet appar så introducerades detta i och med Windows 8. Apparna är enklare utformade och deras syfte är att fungera på pekplattor. Detta var ett led i att komma in på marknaden för telefoner och surfplattor från Microsofts sida. Apparna är alltså skrivna för att fungera i både datorer, surfplattor och telefoner. Appar installeras alltid via Microsoft Store.

 Skrivbordsprogram!

Skrivbordsprogrammen är de traditionella programmen som är utformade för att köras med en mus och ett tangentbord. De har inte det enkla utseendet som gör det lätt att använda med en pekplatta. Skrivbordsprogrammen installeras inte via Microsoft Store. De laddas ned från tillverkarens hemsida eller installeras via skiva eller ett USB-minne. Många av de program som tidigare bara har varit skrivbordsprogram finns nu även som appar. T.ex. Office-paketet, med Word, Excel och Power Point, Adobe Reader finns som app och Spotify! Tänk på att apparna kan vara något förenklade jämfört med Skrivbordsprogrammet. Om du kan så använd skrivbordsversionen av ett program för att få ut så mycket som möjligt av funktionerna. 

 Appen Adobe Reader
 
Adobe Reader Skrivbordsprogram
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Linda Karlsson

Jobbar som PC-tekniker på Nordway Store i Oskarshamn.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela